20 zaporedni naslov

Dva kroga pred koncem so že znani državni prvaki v vseh kategorijah in Lipovci zopet krojijo vrh v vseh kategorijah kjer imajo svojega predstavnika.

Člani hokejskega kluba Lipovci so si z zmago proti ekipi Triglava, že dva kroga pred koncem zagotovili 20 zaporedni naslov od skupno 28 državnih naslovov. Tako so še enkrat več potrdili svoj primat v hokeju na travi. Vendar se za naše člane sedaj pravo delo šele začenja. Ker v domačem prvenstvu praktično nimajo dostojnega nasprotnika, je že nekaj let glavni cilj naših prvakov predvsem dobra uvrstitev na evropskem nivoju.

Sedaj jih v soboto čaka še ena domača tekma z ekipo iz M.Toplic nato pa bodo v nedeljo ob 16.uri na domačem igrišču odigrali še pripravljalno tekmo z reprezentanco Madžarske.

Prav tako bo v nedeljo ob 18. uri v Predanovcih sledil sklepni del te sezone, podelitev pokalov, medalj in priznanj najboljšim posameznikom.


23.05.2022

Na pragu nove zvezdice

Člani hokejskega kluba Lipovci so na poti osvojitve novega naslova državnih prvakov.

V preteklih treh tednih se je že pokazala spremenjena igra Lipovec, ki se vneto pripravljajo na evropsko prvenstvo, ki bo od 3.6. do 6.6 potekalo na Danskem. Zasluga za to gre igralcu M.Abubaker-ju, ki je prevzel dirigentsko palico na tekmi in treningih.

Naši fantje so prejšnji vikend premagali ekipo iz Predanovec na njihovem domačem igrišču, ki je vedno veljalo za trh oreh, z rezultatom 5:0. Nato pa še ta vikend ekipo iz M.Toplic z rezultatom 13:0.

Prav tako so naslov državnih prvakov že osvojili v selekcijah U13 in U16.

Sedaj naše člane čakata še dve domači tekmi in sicer 22.5. in 28.5. ob 17. uri na domačem igrišču, kjer bodo skušali še enkrat pokazati svojo premoč.

1.6. pa se bodo v popoldanskih urah z avtobusom podali na 1400 km dolgo pot proti Kopenhagnu, kjer se bodo v zelo kakovostni skupini C1 skušali potegovati za čim višja mesta. In verjamemo, da jim bo to tudi z njihovo srčnostjo in nepopustljivostjo uspelo.


17.05.2022

Občni zbor

V skladu s statutom Hokejskega kluba Lipovci sklicujem redni letni OBČNI ZBOR kluba,
ki bo v soboto, dne 23. 04. 2022 ob 18.00 uri v prostorih Vaškega doma v Lipovcih.

Predlagam naslednji dnevni red:

  1. Pozdravni nagovor in otvoritev občnega zbora.
  2. Predlogi in izvolitev delovnega predsedstva.
  3. Ugotovitev prisotnosti in sklepčnosti občnega zbora.
  4. Razprava, dopolnitev in potrditev predlaganega dnevnega reda.
  5. Letna poročila o delu kluba (predsednikovo poročilo, poročilo o računovodskih izkazih s pojasnili in poročilo o poslovanju kluba, poročilo nadzornega odbora, poročila trenerjev).
  6. Razprava o poročilih, dopolnitve le teh in potrditev.
  7. Razrešnica dosedanjega vodstva (UO, NO in disciplinske komisije) in imenovanje ter volitve novega vodstva.
  8. Program dela in tekmovanj za leto 2022.
  9. Razno.

Vse člane kluba, kakor tudi vse ljubitelje športa naprošam, da se občnega zbora udeležijo in s svojo prisotnostjo prispevajo delež k uspešnemu delu in programu dela kluba.

Vljudno vabljeni tudi vsi starši igralcev mlajših selekcij U-10 in U-13 in U-16!

Po končanem občnem zboru se bo pobirala tudi članarina za leto 2022 v znesku 20 € za vsakega člana kluba.

S športnimi pozdravi,
Predsednik kluba: Franc MAUČEC l.r.


14.04.2022

22. MEMORIAL IVO ZLATAR

Člani HK Lipovci so se ta vikend udeležili pripravljalnega turnirja v Zagrebu.

Na žalost se v dveh dneh, ekipi ni uspelo sestaviti v celoti.

V prvi tekmi so se naši uspešno zoperstavili ekipi Mladosti - zmagovalki turnirja. Kjer so sicer izgubili z 2:0. Nato pa ob pozni uri, 19:50 premagali ekipo Jedinstva z 1:0.

Naslednji dan vidno utrujeni niso bili kos Trešnjevki. Prav tako, v vratih niso imeli nobenega od vratarjev in je moral to vlogo prevzeti B.Pavlinjek. Končni rezultat je bil 2:3 za Trešnjevko. Tako so naši fantje zasedli 3.mesto v skupini in ostal jim je boj za 5.mesto proti ekipi Maratona.

Vožnja sem ter tja in še ena ura spanca manj nato pa še štiri urno čakanju na zadnjo tekmo je pustilo posledice. Vidno utrujeni igralci niso bili kos ekipi iz Maratona. Tako je ekipa iz Maratona z rezultatom 2:1 osvojila 5.mesto, igralci Lipovec pa so se morali zadovoljiti z 6.mestom.

Ker je ta turnir priprava na resnejši del sezone se igralci Lipovec niso pretirano sekirali. Videli so kaj morajo popraviti, škoda le da se teh priprav ni mogla udeležili celotna ekipa.

Končni vrstni red:
1. HAHK Mladost
2. HK Concordia 1906
3. HK Zelina
4. HK Trešnjevka
5. HK Maraton
6. HK Lipovci
7. HK Zrinjevac
8. HK Jedinstvo


30.03.2022

Naslov v Predanovce

Končano je državno prvenstvo v dvoranskem hokeju.
V tem letu se je končala večletna zaporedna osvojitev naslova prvaka. HK Lipovci je bil namreč prvak vse od sezone 2015/2016. Tokrat so jim naslov odvzeli igralci iz HK Triglav Predanovci.

Po dolgih letih smo lahko videli tudi polfinalne tekme, saj sta kluba iz Lipovec in Predanovec prijavili po dve ekipi.

Finalni turnir so začeli člani, kjer sta se najprej pomerili naši ekipi, Lipovci1 in Lipovci2. Lipovci1 so, po rezultatu sodeč, gladko premagali Lipovce2. Vendar je gladka zmaga le navidezna, saj so Lipovci2 vodili večji del tekme. Na koncu so jim pošle moči za prvo presenečenje turnirja. Končni rezultat je bil 8:4. Glede na prikazano se je v ekipo Lipovec1 vneslo nekaj nervoze, saj so zaradi premora (zaradi koranavirusa), nekako izgubili tekmovalni ritem.

V drugi polfinalni tekmi je ekipa iz Predanovec premagala ekipo iz M.Toplice z 6:1. Kar je pomenilo, da bosta za prvo mesto igrali ekipa Lipovci1 in druga ekipa iz Predanovec ter za tretjo Lipovci2 in M.Toplice.

V boju za tretje mesto je suvereno zmagala ekipo iz M.Toplic. Naša druge ekipa Lipovci2 enostavno ni bila na željenem nivoju. A kaj drugega, glede na sestavo ekipe, tudi ni bilo za pričakovati.

Več pričakovanja je bilo v boju za naslov državnega prvaka. Glede na prikazano na prejšnjih turnirnih so bili naši fantje zelo suvereni, saj so tekmece premagovali z velikimi razlikami v golih.
Ampak kot že omenjeno, jim ta premor ni šel na roko. Medtem ko so igralci iz Predanovec od 11. do 13. februarja gostili evropsko prvenstvo, kjer so odigrali kar nekaj močnih tekem, naši igralci v februarju niso imeli nobene tekme.
Igralci iz Predanovec so bili celotno srečanje boljši nasprotnik. Koliko boljši pove že sam podatek, da so v celotni tekmi naši fantje imeli le 5 strelov na gol in le en kratki kot.

Vseeno pa v Lipovcih niso pretirano razočarani. Seveda so hoteli osvojiti naslov, ampak tokrat so bili igralci Predanovec pač boljši nasprotnik. So pa zadovoljni, da so v tekmovalni ritem, predvsem zaradi dveh ekip, vključili mlajše igralce, kateri bodo morali čez par let prevzeti dirigentsko palico.

Pri članicah so se igralke iz Predanovec dobro kosale s precej mlajšimi igralkami iz M.Toplice. Ampak za naslov jim je malo zmanjkalo. Naslov so osvojile igralke iz M.Toplic-kjer pa moramo omeniti, da igrajo tudi naše igralke iz Lipovec. Zato upamo, da ji bo kmalu zadosti in bodo lahko zaigrale za svoj klub.

Pri ostalih selekcijah so U13 so z rezultatom 4:3 naslov osvojili Lipovci, pri U16 pa so šele po tako imenovanih "shootoutih" slavili igralci iz M.Toplic.

Priznanja za najboljše strelce so tokrat, v vseh selekcijah romale v Lipovce.

Najboljši strelci za to sezono so bili:
U13 - Žiga Štiblar z 6 zadetki
U16 - Marcel Stanko z 10 zadetki
Članice - Ana Vegič z 7 zadetki (posojena igralka za M.Toplice)
Člani - Uroš Stanko z 22 zadetki.

Vse ostale strelce in razvrstitve si lahko ogledate pod sklopom tekmovanja.


28.02.2022

V pričakovanju finala

Po treh turnirih v zeleni dvorani v Puconcih, bi nas morali to nedeljo čakati še finalni dvoboji za državnega prvaka v dvoranskem hokeju.

Ampak so se na zvezi zaradi epidemiološke slike odločili za prestavitev finala na 27.2.2022.

Glede na prikazano bo napeto prav v vseh selekcijah.
Pri selekciji U13 in U16 so Lipovci na zadnjih tekmah remizirali z ekipo iz M.Toplic, kar samo napoveduje napete dvoboje za prvo mesto.

V selekciji članov naša prva ekipa ne pozna poraza. Vsem ekipam, razen drugi ekipi iz Predanovec, so nasuli več kot deset golov. Ampak finalni turnir je povsem druga zgodba.

Naša druga ekipa si je z zmago proti slabši ekipi iz Predanovec priborila 4.mesto in s tem nastop na finalnem turniru. Kar je bil tudi njen cilj pred začetkom prvenstva.

Tako nas konec februrja čakajo zanimive tekme v vseh selekcijah.

Prvo bodo palice prikrižali člani kjer igra prvo in četrto uvrščena ekipa, ter druga in tretja uvrščena ekipa. Zmagovalca bosta potem igrala za zlato medaljo, poraženca pa za bron.


27.01.2022

Prve tekme DDP

V nedeljo 19.12.2021 so bili odigrane prve tekme dvoranskega državnega prvenstva.

Novost v dvorani je bila, zraven tega, da se je moralo preverjati PCT za vse udeležence, da smo v članski selekciji lahko spremljali dvoboje petih ekip. V Lipovcih so se namreč odločili, da bodo nastopili z dvema ekipama, prav tako so se za to isto odločili v hokejskem klubu Predanovci. Kar je zelo razveseljivo in dobrodošlo, saj so se s tem vrnili na igrišče nekateri starejši igralci prav tako pa tudi mlajši s tem dobijo več priložnosti za igro.

Z željo, da bi tudi najmlajše navdušili za ta šport se za te, namesto klasičnih tekem prirejajo različne igre. Tokrat je organizacijo tega prevzel A.Grah. In po otroških nasmehih je bilo videti, da so bili otroci navdušeni.

Tekmovalni ritem tega dne se je začel s selekcijo U16, ter končal z člani. V selekciji U13 so si naši v zadnji minuti priborili zmago z 4:3 proti ekipi iz M.Toplic. V seleciji U16 so Lipovci premagali ekipo iz Predanovec z 16:0, ter nato še ekipo iz M.Toplic z 2:1.

Pri članih je druga, oslabljena ekipa iz Lipovec klonila proti ekipi iz M.Toplic z rezultatom 6:3. Prva ekipa Lipovec pa se je znesla nad prvo ekipo iz Predanonovec z rezultatom 14:0.

Rezultate, strelce in trenutno lestvico si lahko ogledate pod sklopom tekmovanja.


22.12.2021

Jesenski del končan

Hokejisti na travi so končali z jesenskim delom.

Tudi tokrat naši igralci niso dopustili nobenih presenečenj - še največja se se zgodila, ko so člani remizirali z ekipo iz Predanovec.
Lipovci so sicer na tej tekmi hitro povedli, a potem v nadaljevanju popustili, igralci Triglava pa so izkoristili prednost domačega igrišča ter tekmo končali z rezultatom 2:2.

Vse ostale tekme so naši fantje končali z vsaj 3 goli razlike.

Vse selekcije Lipovcev po jesenskim delu prvenstva krojijo vrh lestvic.

Link do lestvic se nahaja pod sklopom tekmovanja

Zraven vseh teh zmag pa so v športnem centru Lipovci bogatejši še za en objekt.
Za ogled tekem hokeja na travi so pridobili montažne tribune, ki bodo lahko sprejele do 300 gledalcev. S tem upajo, da bodo tekme še bolje obiskane.

Hokej na travi se sedaj seli v dvorane. Upamo na boljši razplet kot je bil lani, ko zaradi covid-a državno prvenstvo v dvoranskem hokeju ni bilo izpeljano. Tako bi se prve tekme že lahko odigrale decembra in zaključile do začetka februarja.

Od 11.2 do 13.2.2022 je v Puconcih načrtovano evropsko prvenstvo v dvoranskem hokeju, kjer kot domačin nastopa hokejski klub iz Predanovec.


13.10.2021

Lipovci v novo sezono z zmago

Ta vikend se je začelo državno prvenstvo v hokeju na travi za vse selekcije.

Zaradi epidemiološke slike ter izvajanju hitrih testov pred tekmami, so se na tekmovalni komisiji odločili, da se državno prvenstvo izpelje podobno kot prejšnjo sezono. Se pravi, da tekme potekajo v soboto in nedeljo.

Celoten razpored si lahko ogledate na podstrani tekmovanja.

Člani našega kluba so sezono začeli z zmago.
Z rezultatom 6:3 so premagali ekipo iz Predanovec.
Le dan prej pa je ekipa Predanovec premagala pomlajeno ekipo iz M.Toplic z rezultatom 5:0.


14.09.2021

EP v Lipovcih - ženska reprezentanca

Po vseh težavah organizatorjev in po številnih nejasnostih sedaj lahko z zagotovostjo zatrdimo, da je reprezentančni turnir članic tik pred vrati.

Vse neznanke so jasne in organizatorji zaključujejo z zadnjimi podrobnostmi. Kljub dejstvu, da smo v Sloveniji organizirali že številna tovrstna tekmovanja smo se sedaj znašli v stanju, v kakršnem še ni bilo hokejskih tekmovanj.

V veljavi so epidemiološki predpisi in tokrat zagotovo prvič organiziramo prvenstvo, ki bo potekalo v t.i. mehurčku, kar precej oteži in tudi podraži izvedbo tekmovanja. Vsi vključeni v tekmovanje bodo vsak drugi dan testirani na prisotnost korona virusa, spremembe pa bodo tudi na področju prevozov in bivanja.

Čeprav gre za tretji kakovostni razred tekmovanja v organizaciji prireditve ni bistvenih odstopanj od tistih na najvišji ravni.

Začetek prvenstva v športnem parku v Lipovcih bo v nedeljo 1. avgusta 2021, prvenstvo pa bo potekalo preko celega tedna, tako da bo zaključna tekma turnirja, ki bo ustoličila zmagovalke v soboto 7. avgusta 2021.

Finale se bo začel ob 15.00 uri. Prva tekma Slovenk bo prvi tekmovalni dan ob 17.00 uri, ko bodo nasprotnice naših hitre Ukrajinke. Naša reprezentanca, katero vodi Jože Kranjec je zelo pomlajena in realno ni za pričakovati rezultatskega presežka. A pustimo se presenetiti. Šport včasih piše tudi neverjetne zgodbe.


Vir: zhnts


28.07.2021

Zadnje dejanje letošnjega državnega prvenstva

V nedeljo so na našem igrišču potekale še zadnje aktivnosti državnega prvestva za člane in članice.

Najprej so tekmo odigrale članice HK M.Toplice in HK Triglav Predanovci. Igralke Moravskih Toplic so premagale ekipo iz Predanovec z rezultatom 10:2 ter tako postale državne prvakinje. Najboljša strelka in igralka letošnje sezone je postala, sicer posojena igralka iz Lipovec, Ana Vegič iz M.Toplic, najboljša vratarka pa Staša Zorko iz Predanovec.

V moški konkurenci so Lipovci kljub precejšnji neučinkovitosti premagali ekipo iz M.Toplice z rezultatom 4:1 ter tako prvenstvo končali brez izgubljene točke.

Najboljši posamezniki v tej sezoni so postali: Boštjan Stanko kot najboljši igralec, Franc Maučec kot najboljši strelec ter Jernej Vučko kot najboljši vratar.

V naši galeriji si lahko ogledate nekaj izjemnih posnetkov, ki jih na naših tekmah uvekoveča M.Štiblar.10.06.2021

27.državni naslov

Člani HK Lipovci so že devetnajstič zapored osvojili naslov državnih prvakov, medtem ko jih imajo skupno že 27.

Vikend, ki je za nami je bil kar pestro obarvan. Najprej so se naši člani, v soboto pomerili proti ekipi iz Predanovec ter nato še v nedeljo proti ekipi iz M.Toplic.

Če so se v soboto dodobra namučili v gosteh, so v nedeljo na domačem igrišču z lahkoto prišli do zmage.

A to sta bili povsem drugačni tekmi. V pri tekmi so igralci Triglava dobro pokrivali naše fante in jim onemogočali hitre protinapade. Še več, z malo sreče bi lahko bil rezultat obraten.
Igralci iz Predanovec so namreč imeli dve žogici praktično že v golu. V prvem polčasu so najprej zadeli vratnico, nato pa so že premagali našega vratarja, a jim je M.Sraka ubranil gol s telesom. Zato so imeli na voljo kazenski strel, ki ga N.Potokar ni znal spremeniti v gol. Tako je v prvem polčasu ostalo pri rezultatu 0:0.

V drugem polčasu je bila igra podobna. S tem, da so igralci Lipovec izkoristili prvi kratki kot, M.Sraka pa je še enkrat posredoval in pred našim golom izbil visoko žogico, praktično že na golovi črti. 10 minut pred koncem so Lipovci z nekaj sreče in slabim posredovanjem golmana Predanovcev zadeli še drugič in si tako dokončno zagotovili zmago ter s tem tudi nov naslov državnih prvakov.

Nedeljsko popoldne je že pred začetnim žvižgom nekako nakazovalo nov visok poraz M.Toplic.
Tekmo so namreč začeli z 10 igralci, kaj kmalu pa se je poškodoval še E.Hari. Kljub vsemu so se v prvem polčasu še nekako držali v igri, a v drugem polčasu popustili in tako je bil končni rezutat 0:10 za Lipovce.

Naslednji vikend nas čaka samo še ena tekma proti ekipi iz M.Toplic ter nato podelitev pokalov, medalj in priznanj najboljšim posameznikom.

S tem ne bo konec prvenstva za naše fante. Zdaj se bo pravo delo za njih šele začelo, kajti od 23. do 26.9.2021 jih čaka na domačem igrišču evropsko prvenstvo skupine C1. Če bodo želeli parirati ostalim tekmecem, bodo morali pošteno zavihati rokave, saj jih v skupini čakajo Švicarji, Portugalci in Slovaki. Seveda bo glede izvedbe prvenstva imela spet glavno besedo korona. Upajmo, da bo epidemiološka slika šla v pravo smer in dovolila izvedbo na čim bolj normalen način, katerega si v Lipovcih vsi želimo - tako igralci kot navijači.


02.06.2021

Prve tekme spomladanskega dela

Hokejisti na travi so na podlagi negativnih testov na covid lahko odigrali prve tekme spomladanskega dela državnega prvenstva.

Tako se je v petek, 21.5., najprej izvedlo testiranje za vse ekipe, nato pa je sledila zaostala tekma iz jesenskega dela med našo ekipo Lipovci in hokejskim klubom M.Toplice.
Kot je že nekako v navadi, so člani Lipovec prevzeli pobudo in v 10. minuti povedli. Do konca prvega polčasa je bilo 4:0 za Lipovce. Nato je v začetku drugega polčasa J.Panker z lepim golom, preko našega vratarja, vlil nekaj upanja M.Toplicam. To se je kar hitro končalo, saj so naši člani do konca tekme zadeli še 4-krat. V zadnji minuti je še enkrat zadel J.Panker ter tako nekoliko omehčal visok rezultat.

Čeprav je rezultat kar visok, v Lipovcih nikakor ne morejo biti ponosni na svojo igro. Kar je nekako pričakovano, saj so bili vsi hokejisti izven tekmovalnega ritma vse od jeseni. Pandemija jim je namreč prekrižala načrte za dvoranski del sezone, ki tako letos ni bil odigran, kar se pozna predvsem po slabši telesni pripravljenosti.

V soboto sta prekrižali palice ekipi iz Predanovec in M.Toplic, pri tem so slavili prvi z rezultatom 6:0.

V nedeljo pa so na našem domačem igrišču zaigrali Lipovci in Triglav iz Predanovec.

Spet so odločno krenili v napad naši fantje in tako kot prvo tekmo tudi to zaključili z izidom polčasa 4:0. V drugem polčasu so igralci Triglava zaigrali odločneje in dvakrat zadeli, a kaj več jim ni uspelo in tako ni bilo nič od presenečenja. 10 minut pred koncem je B.Legen zadel še 5.gol za Lipovce in tako je ostalo vse do konca tekme.

Z zmagami so si tako Lipovci, lahko rečemo, že skoraj priborili nov naslov prvaka. Sicer obstajajo še teoretične možnosti, da bi prvaka osvojila ekipa iz Predanovec. Ampak za to bi morali Lipovci izgubiti vse naslednje tekme, ekipa iz Predanovec pa bi morala z visokim rezultatom premagati Lipovce ter nato še M.Toplice.

To se bo pokazalo že to soboto, 29.5, tokrat na igrišču v Predanovcih. Še pred tekmo se bo zopet izvedlo testiranje in v primeru negativnih testov bodo Lipovci na delu zopet v nedeljo, 30.5., proti ekipi iz M.Toplic.
Ekipa iz M.Toplic bo sicer takrat domačin, a le na papirju. Zaradi uničenega igrišča je bilo že jeseni sprejeto, da na njihovem igrišču izvedba tekem ni varna in tako morajo odigrati tekme na igrišču nasprotnika.
Tako se v nedeljo spet selimo na svoje domače igrišče.


26.05.2021

Nadeljevanje državnega prvenstva

V petek bodo z nadaljevanjem državnega prvenstva začeli tudi hokejisti na travi.

Začelo se bo z zaostalo tekmo med Lipovci in M.Toplicami in sicer že ta petek. Tekme se bodo glede na trenutno situacijo odigrale tri vikende zapovrstjo (v soboto in nedeljo). Razpored si lahko ogledate pod sklopom tekmovanja.

Ker nam trenutna situacija dopušča izvedbo le z negativnimi potrdili na korona virus, bodo pred vsako tekmo potekala testiranja za vse udeležence na tekmi.

So pa iz tega tekmovalnega procesa trenutno izključeni mladi - za katere bo v primeru sprostitve testiranja, prav tako razpisano tekmovanje.


19.05.2021

HK Lipovci - rekorder

Vsi, ki spremljajo hokej na travi, vedo, da naš klub že nekaj let kroji vrh lestvice državnega prvenstva.

Sedaj so to ugotovili tudi športni novinarji na siol-u, kjer so naš klub postavili med top 10 ekip z najdaljšim nizom državnih naslovov v Sloveniji.

18. zaporednih naslovov nas namreč uvršča na sam vrh razpredelnice.

Vir: siol.net


06.05.2021

Miha Zadravec prejel plaketo Leona Štuklja

Plaketo Leona Štuklja podeljuje Univerza v Mariboru za vidnejše športne dosežke. Eno izmed nagrad je za leto 2020 prejel tudi član našega kluba Miha Zadravec.

Čestitamo!


Viri: sobotainfo.si, vestnik.si, pomurec.com


23.02.2021

2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007
To Top Remember