Intervjuji

V času korona krize, se je ustavilo tudi življenje na našem igrišču.
Tako so bila odpovedana vsa evropska prvenstva - kjer bi naš klub moral gostiti skupino C1 od 28.do 31. maja.

Hokejisti in hokejski delavci pa so bili prisiljeni na počitek.

A tem času je bilo več kot dovolj časa za druge stvari. Tako je Jože Črnko iz M.Toplice zbral nekatere intervjuje od posameznikov, kateri so delili nekaj misli o hokeju nekoč in danes.


Linke do posameznih intevjujev objavljamo spodaj:


01.06.2020

Cilj dosežen

Člani hokejskega kluba Lipovci so se v nedeljo zvečer vrnili iz evropskega prvenstva skupine C2, ki je potekalo v glavnem mestu Slovaške - Bratislavi.

Čeprav so osvojili, kar so si pred prvenstvom zadali, to je osvojitev enega od prvih dveh mest in napredovanje v močnejši rang tekmovanja, so ob koncu imeli grenak priokus.

Rača iz Slovaške je namreč osvojila prvo mesto zgolj zaradi gol razlike. Medtem ko bi lahko naši fantje z malo sreče premagali ekipo iz Slovaške vsaj za dva gola.

In to je bila tudi edina tekma, v kateri Lipovčarji niso premagali nasprotne ekipe.

Na začetku prvestva in prvi tekmi, ki je vedno nekako najbolj pomembna in hkrati vnaša največ nervozne pri naših fantih, so Lipovci premagali ekipo iz Litve z rezultatom 4:3.

S to zmago so se tako otresli nervoze in že v naslednji tekmi prikazali svoj pravi obraz, s tem da so premagali ekipo iz Srbije z rezultatom 10:3 ter z nestropnostnjo pričakovali drugi dan z najpomembnejšo tekmo naše ekipe proti ekipi Rače.

Naslednji dan so najprej za ogrevanje morali odigrati tekmo proti Gruziji, kjer pa ni bilo vprašanja glede zmagovalca. Končni rezultat Lipovci:Gruzija 13:0.

Nato je sledila najboljša tekma na celem prvenstvu; tekma med našimi prvaki Lipovci in ekipo iz Slovaške. Prvi so iz kratkega kota povedli Slovaki, a so minuto kasneje naši fantje že rezultat izenačili. Ob boljši predstavi naših fantov pa sta se zgodili dve nepotrebni napaki, ki so ju Slovaki kaznovali z dvema goloma. Vendar so Lipovčarji izid izenačili ter zopet prevzeli vajeti v svoje roke. Gol je nekako visel v zraku, a žogica nikakor ni hotela prečkati slovaškega gola. Ko je ni zaustavil igralec na golovi črti, jo je zaustavila vratnica. In ko so igralci Lipovec napadali in imeli še igralca več, se je nekako najboljši strelec prvenstva prikradel pred naš gol in zadel za vodstvo Rače. A ker v Lipovcih ne popuščajo do zadnjih sekund, so tudi tokrat zadeli iz kratkega kota v zadnji minuti. Koliko so bili naši fantje boljši oz. bolj napadalno moštvo govori tudi podatek, da so imeli kar 9 kratkih kotov, a so izkoristili zgolj dva, medtem ko so Slovaki imeli zgolj dva kratka kota ter enega tudi izkoristili. Kočni rezultat 4:4.

Z izenačenim rezultatom so tako naši vedeli, da jih do prvega mesta lahko pelje samo boljša razlika v golih.

Tako so naslednji dan igralci Lipovec skušali zaigrati na polno že od prve minute. Proti ekipi iz Norveške so zadeli že po 13 sekundah igre ter po prvih 5 minutah vodili že z 5:0. Nato pa se je ustavilo - igralci so začeli igrati vsak sam zase in brezglavo streljati na gol iz vseh strani, igranje v obrambi pa prepustili zgolj vratarju. Tako so po obetavnem začetku tekmo končali s sicer dobrim rezultatom 11:4, ampak premalo za osvojitev prvega mesta.

Zadnjo tekmo so naši hokejisti odigrali še proti ekipi iz Finske, kjer so suvereno prišli še do ene zmage z rezultatom 9:1.

Po koncu so lahko v Lipovcih še kako zadovoljni. Osvojili so namreč, kar so si pred prvenstvom zadali, zraven tega pa je bil naš vratar Miha Zadravec proglašen še za najboljšega vratarja turnirja, igralec Martin Mesarič pa je bil drugi strelec prvestva s 16 zadetki.

S tem se je končala dvoranska sezona. A nikakor ni konec treningov. Vse to dogajanje v dvorani ima zgolj en sam cilj in sicer biti čimbolj pripravljen na bližajoče se evropsko prvestvo v Lipovcih od 28. do 31 maja. Takrat na zunanji "pravi" podlagi, kjer se bo za dober rezultat treba še kako potruditi in kjer bo vsaka osvojena točka pomenila veliko.
20.02.2020

Dvoranski državni prvaki

Za nami je še eno državno prvenstvo v dvoranskem hokeju, ki je bilo zelo uspešno za naš klub.

V nedeljo je bil na sporedu še zadnji, finalni turnir v dvoranskem hokeju, na katerem se je odločalo o državnem prvaku.

Najprej se je začel boj za tretje mesto v selekciji U13. Naša druga ekipa, Lipovci 2, bi morali biti boj z ekipo iz Predanovec, vendar je, že tako majhnemu številu igralcev Predanovec, ponagajala še bolezen, tako da niso sestavili ekipe. A verjamemo, da bi tudi drugače naše punce osvojile tretje mesto.

V drugi tekmi dneva, v selekciji U10, se je že pokazala napetost in borbenost, ki je opravičila naziv finalni turnir. Lipovci so na začetku povedli za dva gola, a so jih igralci M.Toplic ujeli ter nato še povedli. A že pri najmlajših se pozna lipovska nepopustljivost. Lipovci so v zadnji minuti izid izenačili in tako so sledili tako imenovani "penalty shoot-outi". Pri tem so naši hokejisti bili bolje zbrani ter premagali nasprotnike iz M.Toplic s končnim rezultatom 6:5.

Slavje se še ni poleglo in že je bil naš klub v boju za novo lovoriko - tokrat v selekciji U13. Prvi so povedli naši fantje, a so minuto kasneje igralci M.Toplic rezultat že izenačili. Sledile so priložnosti na obeh straneh, vendar so igralci Lipovec z dvema goloma prešli v vodstvo z 3:1, katerega so uspešno branili. Igralci iz M.Toplic so poskušali na vse pretege premagati našega vratarja, a jim kaj več kot znižanje razultata na 3:2 ni uspelo.

Pred najbolj zanimivima tekmama med članicami in člani je bila na sporedu še tekma v selekciji U16. Čeprav so naši premagovali ekipo M.Toplic na vseh treh turnirjih, se je še enkrat več pokazalo, da je finalni turnir čisto druga tekma, kjer igralci niso tako sproščeni, na drugi strani pa jih žene velika želja po osvojitvi naslova. In zakaj bi bilo v selekciji U16 kaj drugače - napeto je bilo od prvo do zadnje minute. Tokrat je ekipa iz M.Toplic bila kar trikrat v vodstvu, a so jim naši vedno dihali za ovratnik ter po vsakem njihovem zadetku izid izenačili. Lipovci so prvič prešli v vodstvo šele štiri minute pred koncem in ta rezultat zadržali vse do konca.

Po vseh teh napetih bojih sta sledili še tekmi za državnega prvaka med članicami in člani.

Najprej so palice prekrižale članice. Čeprav so v zadnjih letih prevladovale članice iz M.Toplice, je bilo na tokratnem dvoranskem prvenstvu drugače. Z odhodom nekaterih ključnih igralk iz ekipe M.Toplic, so članice iz Predanovec to izkoristile in s svojo izkušenostjo premagale nasprotnice z rezultatom 3:0.

Nato je sledil še vrhunec dneva. Tekma za državnega prvaka med ekipo HK Lipovci in HK Triglav Predanovci. Glede na boljšo pripravljenost ter daljšo klop so se v našem klubu pred tekmo dogovorili, da bodo igrali predvsem mirno in potrpežljivo ter svoje priložnosti iskali predvsem v drugem delu tekme. In tako se je tudi zgodilo. Prvi so sicer zadeli naši fantje, a so igralci iz Predanovec zadeli skorajda z edinim strelom na gol v prvem polčasu. Polčas se je tako končal z 1:1, a pretirane panike na klopi Lipovec ni bilo. Vedeli so, da njihove minute šele prihajajo. V drugem polčasu so tako kaj kmalu postavili stvari na svoje mesto ter tako še pred zadnjo četrtino vodili z rezutatom 5:1. Tekma se je končala z visokim rezultat za finale, 6:2.

Lipovci so s tem osvojili še 17. dvoranski državni naslov.


11.02.2020

Lipovci meljejo naprej

Bliža se konec dvoranskega državnega prvenstva v hokeju na travi. Tokrat so se tekme preselile v dvorano OŠ Ivana Cankarja v Ljutomer. Razlog je v tem, da v tem letu na Osnovni šoli 3 v Murski Soboti, nismo dobili niti enega termina za igranje državnega prvenstva.

In kaj reči drugega kot to, da je vse spet minilo po pričakovanjih.
Lipovci še naprej meljejo svoje nasprotnike. Tokrat so se člani naprej znesli nad ekipo M.Toplic in jih premagali s kar 20:1. (Strelci-Lipovci:7xU.Stanko,6xP.Katovski,2xD.Mesarič,2xM.Mesarič,R.Mesarič,B.Legen,B.Stanko;M.Toplice:N.Prelič), ter nato še Triglav iz Predanovec z 6:2 (Strelci-Lipovci:2xP.Katovski,2xM.Mesarič,V.Luka,R.Mesarič,;Triglav:2xT.Mikola)

A kaj ko to na naslednjem turnirju ne pomeni skorajda nič. V finalu se igra ena tekma, katera odloča o državnem prvaku. In ravno v tem je čar finalnega turnirja. Lipovci bodo morali še enkrat več dokazati zakaj si zaslužijo biti na vrhu, ostalim ekipam pa se tako še enkrat odpira možnost in sanje o prvem mestu.

Finalni turnir se bo odvijal ta vikend in sicer 9.2.2020 v Zeleni dvorani v Puconcih z pričetkom ob 12:30 uri. Naprej se bodo udarili v selekciji U13 za tretje mesto, nato pa bodo sledili dvoboji za prvaka v selekciji U10, U13, U16, članice ter na koncu ob 16:30 še člani.

Vse rezultate, lestvice ter strelce si lahko ogledate na podstrani tekmovanja


05.02.2020

Reprezentanca

Od 17. do 19. januarja poteka v Španiji evropsko prvenstvo skupine C3, v dvoranskem hokeju.

Na prvenstvu bo nastopila tudi naša reprezentanca.

Vse rezultate lahko spremljate na tem naslovu.


16.01.2020

Drugi krog DDP

Prvo nedeljo novega leta je bil, v zeleni dvorani v Puconcih, na sporedu drugi turnir dvoranskega hokeja na travi.

Lipovci v vseh selekcijah, v katerih nastopajo, še vedno krojijo vrh lestvice. A kot vedno je na koncu najbolj pomemben zadnji turnir kjer se odloča o prvaku.

Pri članih so hokejisti Lipovec premagali naprej Triglav iz Predanovec z 6:3, nato pa še M.Toplice z 13:1.

V mlajših selekcijah je tokrat manjkalo, kar nekaj igralcev oz. igralk zaradi priprav na birmo, tako da so bili primorani igrati zelo oslabljeni. Kar se je odražalo tudi na rezultatih.

U16 je s težavo premagal M.Toplice z 2:1.

V selekciji U13, je druga ekipa Lipovec je sicer premagala ekipo Triglava z 4:0, a izgubila srečanje z M.Toplicami z 2:1. Prva ekipa je nato z rezultatom 2:1 premagala ekipo iz M.Toplic, a izgubila proti ekipi Triglava. Medsebojna tekma med prvo in drugo ekipo Lipovec se je končala 3:2 v korist prve ekipe Lipovec.

Najmlajši-U10 so bili boljši od M.Toplice in jih premagali z rezultatom 2:0.

Naslednji turnir bo na sporedu 2.2.2020, in sicer v Ljutomeru na OŠ Ivana Cankarja. Zadnji finalni turnir pa bo zopet potekal v Puconcih in sicer 9.2.2020.

A s tem za naše člane še ne bo konec tekmovanj v dvorani, saj jih od 14. do 16. februarja v Slovaški Bratislavi čaka še evropsko prvenstvo skupine C2.


08.01.2020

Začetek dvoranskega državnega prvenstva

15.12.2019 so se v Puconcih odigrale prve tekme dvoranskega državnega prvenstva. V prvi tekmi članov so se hokejisti M.Toplic dobro zoperstavili ekipi iz Predanovec. Čeprav so hokejisti iz Predanovec kontrolirali celoten potek tekme in o zmagovalcu ni bilo dvoma, so se v ekipi M.Toplic dobro branili ter prejeli le 4 zadetke. Končni rezultat je bil 4:1 za ekipo Triglava iz Predanovec.

Drugi dvoboj med HK Triglavom in našimi fanti je potekal napeto prav vse do zadnje minute. Igralci HK Lipovci so z nekaterimi novimi taktičnimi zamislimi in nato z zelo slabo izvedbo le-teh zaostajali praktično celotno tekmo. Nato so s svojo trmo, nepopustljivostjo, izkušnjami ter tudi nekaj sreče dvoboj obrnili v svojo korist ter na koncu slavili s 6:5.

Zadnji dvoboj v članski konkurenci je ponudil najmanj napetosti. Lipovčarji so hitro postavili stvari na svoje mesto in o končnem zmagovalcu ni bilo dvoma. Končni rezultat je bil najvišji v tem tekmovalnem dnevu in sicer 9:3 za Lipovce.

Ta dan pa so bile na razporedu tudi ostale selekcije. V selekciji U16 so Lipovci premagali M.Toplice z rezultatom 6:1, prav tako so v selekciji U10 Lipovci premagali M.Toplice z rezultatom 8:2. Pri U13 pa je razveseljivo dejstvo, da so v Predanovcih uspeli sestaviti ekipo tudi v tej selekciji. Kajti kot vemo je to v tem kraju v zadnjem času zelo pereč problem. Tako lahko samo upamo, da bodo sedaj s to selekcijo nadeljevali in jo razširili tudi na zunanji del sezone.

V tej selekciji je prva ekipa iz Lipovec premočna za vse nasprotnike in kaj drugega kot prvo mesto bi bilo presenečenje. Prav tako zelo dobro napreduje druga ekipa iz Lipovec, katera je oblikovana iz deklet in bo, upajmo, kmalu tvorila novo žensko ekipo hokeja na travi.

Vse rezultate in lestvice si lahko ogledate na naši podstrani tekmovanja.


02.01.2020

2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007
To Top Remember